Tekst en beeld op uw webshop Wat wilt u vertellen?

Tekst en beeld op uw webshop

Wat wilt u vertellen?

Bij de realisatie van een webshop brengen we in kaart wat u wilt vertellen. We bouwen een navigatiestructuur op welke we opnemen in het grafische ontwerp. Naast de algemene onderdelen over u, zijn de producten het belangrijkste onderdeel wat tekst en beeld moet hebben in de webshop.

Zonder goede product omschrijving en foto zult u uw product niet verkopen. Het is dus belangrijk om te zorgen dat dit goed geregeld word.

Schrijven van goede teksten

Het aanleveren van goed tekstmateriaal voor uw webshop is belangrijk. Een goede invulling van uw webshop is een grote klus. Sieronline verzorgt de technische realisatie van uw webshop en kan u prima begeleiden in het gehele traject, maar adviseert het inschakelen van een tekstschrijver om eenheid in uw teksten te krijgen en ervoor te zorgen dat uw teksten geschikt zijn voor het gebruik op uw webshop. Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten die komen kijken bij het schrijven van teksten:

Kort en bondig

Veel mensen scannen de teksten op een webshop op steekwoorden. Houd je verhaal kort en bondig. Vaak is één of twee alinea’s voldoende. Het is voor heel veel mensen lastig om grote stukken tekst van een scherm te lezen.

Werk met titels

Veel bezoekers scannen je webshop zoals ze de krantenkoppen lezen. Is de kop hetgeen wat ze zoeken? Dan pas zullen ze de tekst in de alinea lezen. Verwijs voor eventuele diepgang naar een achterliggende pagina. Bij producten in een webshop is het verstandig een korte omschrijving te hebben en een lange omschrijving met meer diepgang.

Gebruik bekende termen

Denk in de rol van je bezoeker. Gebruik geen technische termen, maar probeer woorden te gebruiken die een bezoeker / normale klant ook zal gebruiken. Het verhoogt de vindbaarheid van jouw webshop en maakt de tekst beter begrijpbaar.

Varieer in je teksten

Gebruik veel variatie in je opbouw van je teksten. Teveel van hetzelfde word door zoekmachines samengevoegd tot één tekst. Denk hierbij ook aan je producten : veel teksten van producten worden door leveranciers geschreven. Veel webshops nemen deze teksten direct over. Probeer zelf deze niet exact over te nemen. Door te variëren in de tekst creëer je veel meer unieke content dan je concurrenten en met het gebruik van verschillende termen versterkt dit nog meer de vindbaarheid op deze termen.

Fotografie voor uw webshop

Fotografie voor uw webshop

Sieronline verzorgt technische realisaties van website, maar aanvullend beschikken we in ons kantoor over een volledig ingerichte fotostudio. Binnen uw project hoeft u dus niet aanvullend een fotograaf in te schakelen voor uw profiel- of product foto’s.

Productfotografie

Uw webshop heeft goede (vrijstaande) beelden nodig om de bezoeker overtuigd te laten zijn over uw product. In onze studio kunnen we snel en vakkundig uw producten vrijstaand fotograferen.

Een overzicht van alle fasen

We onderscheiden de realisatie van een webshop in een aantal fasen. Sieronline kan inhaken op elke fase, bij elk project kan een fase wel of niet nodig zijn of worden uitgevoerd door andere partijen. Klik op de fase voor meer informatie.

Inventarisatie

Inventarisatie

We brengen alle wensen in kaart

We brengen eerst in kaart wat de wensen zijn. Denk hierbij aan meertalen , product configurators, verzendmogelijkheden, zakelijke accounts, eventuele koppelingen etc. Op basis hiervan kunnen we een op maat gemaakte offerte maken.

Lees verder

Inventarisatie producten

Inventarisatie producten

Wat wilt u verkopen?

We brengen de productendatabase in kaart en zorgen dat we alle producten op een structurele manier kunnen importeren in de webshop.

lees verder

Betaalmogelijkheden

Betaalmogelijkheden

Ontvang online betalingen

Welke betaalmogelijkheden wil je bieden op je webshop? En met welke betaalproviders werken we samen?

Lees verder

Vormgeving

Vormgeving

Hoe ziet de webshop er straks uit

Naast alle technische vraagstukken kijken we ook naar de vormgeving van de website. Is het een webshop pur-sang of een experience website met daarbij verkoop van producten?

Lees verder

Tekst en beeld

Tekst en beeld

Is alle inhoud beschikbaar

We brengen in kaart wat we willen vertellen en zoeken hiervoor een tekstschrijver, of je schrijft zelf de teksten. En goede fotografie verkoopt je product! Met onze eigen studio schieten we snel en gemakkelijk de perfecte beelden voor je webshop.

Lees verder

Realisatie

Realisatie

Alles komt samen tot een website

Zodra de vormgeving akkoord is kan de daadwerkelijke realisatie van de webshop plaats vinden.

Lees verder
Sieronline is specialist in
© 1999-2024 Sieronline B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring