Tekst en beeld op uw website Wat wilt u vertellen?

Tekst en beeld op uw website

Wat wilt u vertellen?

Bij de realisatie van een website brengen we in kaart wat u wilt vertellen. We bouwen een navigatiestructuur op welke we opnemen in het grafische ontwerp. Naast de algemene onderdelen over u, zijn vaak uw producten of diensten de belangrijkste onderdelen die op uw website ondergebracht moeten worden.

Het in kaart brengen van alle gewenste onderwerpen is de eerste stap. We kunnen daarna aan de slag met de technische realisatie van de website. Tussentijds kan er aan de slag worden gegaan met de teksten en het benodigde beeldmateriaal. Dit gebeurd in samenwerking met een fotograaf en tekstschrijver, óf de teksten worden door u zelf geschreven. Bij een al bestaande website is het overnemen van de teksten en beeldmateriaal van de oude website een eerste stap.

Schrijven van goede teksten

Het aanleveren van goed tekstmateriaal voor uw website is belangrijk. Een goede invulling van uw website is een grote klus. Sieronline verzorgt de technische realisatie van uw website en kan u prima begeleiden in het gehele traject, maar adviseert het inschakelen van een tekstschrijver om eenheid in uw teksten te krijgen en ervoor te zorgen dat uw teksten geschikt zijn voor het gebruik op uw website. Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten die komen kijken bij het schrijven van teksten:

Kort en bondig

Veel mensen scannen de teksten op een website op steekwoorden. Houd je verhaal kort en bondig. Vaak is één of twee alinea’s voldoende. Het is voor heel veel mensen lastig om grote stukken tekst van een scherm te lezen.

Werk met titels

Veel bezoekers scannen je website zoals ze de krantenkoppen lezen. Is de kop hetgeen wat ze zoeken? Dan pas zullen ze de tekst in de alinea lezen. Verwijs voor eventuele diepgang naar een achterliggende pagina.

Gebruik bekende termen

Denk in de rol van je bezoeker. Gebruik geen technische termen, maar probeer termen te gebruiken die een bezoeker / normale klant ook zal gebruiken. Het verhoogt de vindbaarheid van jouw website en maakt de tekst beter begrijpbaar.

Varieer in je teksten

Gebruik veel variatie in je opbouw van je teksten. Teveel van hetzelfde word door zoekmachines samengevoegd tot één tekst. Door te variëren in je opbouw creëer je veel meer unieke content en met het gebruik van verschillende termen versterkt dit nog meer de vindbaarheid op deze termen.

Fotografie voor uw website

Fotografie voor uw website

Sieronline verzorgt technische realisaties van website, maar aanvullend beschikken we in ons kantoor over een volledig ingerichte fotostudio. Binnen uw project hoeft u dus niet aanvullend een fotograaf in te schakelen voor uw profiel- of product foto’s.

Profielfoto’s

We maken profielfoto’s voor social media profielen en uw smoelenboek op de website. Dit kan op lokatie of we maken de portretten in onze studio.

Productfotografie

Uw webshop of website heeft goede (vrijstaande) beelden nodig om de bezoeker overtuigd te laten zijn over uw product. In onze studio kunnen we snel en vakkundig uw producten vrijstaand fotograferen.

Een overzicht van alle fasen

We onderscheiden de realisatie van een website in een aantal fasen. Sieronline kan inhaken op elke fase, bij elk project kan een fase wel of niet nodig zijn of worden uitgevoerd door andere partijen. Klik op de fase voor meer informatie.

Inventarisatie

Inventarisatie

We brengen alle wensen in kaart

Voorafgaand aan de realisatie brengen we in een eerste gesprek de wensen in kaart. Op basis hiervan kunnen we een op maat gemaakte offerte maken.

Lees verder

Vormgeving

Vormgeving

Hoe ziet de website er straks uit

We betrekken een grafisch vormgever bij het project voor de vormgeving van de website. Ook bieden we in overleg enkele standaard oplossingen.

Lees verder

Tekst en beeld

Tekst en beeld

Is alle inhoud beschikbaar

We brengen in kaart wat we willen vertellen en zoeken hiervoor een tekstschrijver, of je schrijft zelf de teksten. In overleg kunnen we nog de teksten laten nalopen voor uniformiteit. Ook zoeken we (passend) beeldmateriaal of we verzorgen de benodigde fotografie.

Lees verder

Realisatie

Realisatie

Alles komt samen tot een website

Zodra de vormgeving akkoord is, alle teksten bekend zijn en de foto’s zijn gemaakt kan de daadwerkelijke realisatie van de website plaats vinden.

Lees verder
Sieronline is specialist in
© 1999-2024 Sieronline B.V. | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring