Sieronline

WordPress

2000px-wordpress_logo-svg

Alle websites worden gebouwd in WordPress, een opensource beheersysteem (CMS) die alle functionaliteit in zich heeft voor jullie wensen. WordPress is een laagdrempelig beheersysteem en dus eenvoudig in gebruik. Het werkt heel intuïtief, over het algemeen wordt gesteld dat iedereen die met Microsoft Word kan werken ook prima met WordPress overweg kan.

De inrichting van een WordPress installatie verzorgt automatisch een groot aantal standaard zaken als zoekmachinevriendelijke URL’s, globale opmaak en stijlen, schalen van afbeeldingen voor geschikt webgebruik zodat de uiteindelijke beheerder de focus kan leggen op de inhoud van de pagina’s in plaats van de vormgeving.

Daarnaast zijn er heel veel (gratis) uitbreidingen voorhanden om een installatie uit te breiden om invulling te geven aan gestelde wensen. Op deze manier kan met lage kosten een website gerealiseerd worden!

De belangrijkste voordelen

Gebruiksvriendelijk

WordPress is bijzonder vriendelijk in gebruik, zowel voor u als beheerder als voor de webbouwer. Iedereen kan er vrij snel mee leren werken. Het zelf beheren van pagina’s, nieuws, portfolio, teksten, afbeeldingen is erg eenvoudig en laagdrempelig.

volwaardig CMS

WordPress is ooit ontstaan is als een weblog systeem, maar is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardig CMS(Content Management Systeem) dat nog steeds voortdurend actief in zijn ontwikkeling is.

Gratis

WordPress is gratis om te gebruiken. Het klopt inderdaad dat de software (broncode) van WordPress voor iedereen vrij beschikbaar is. Maar lees hierover ook even onze opmerkingen.

Zoekmachine vriendelijk

WordPress is in de basis erg zoekmachine vriendelijk. Door gebruik te maken van WordPress zorg je er voor dat je automatisch al hoger scoort in de zoekmachines dan andere websites. Tijdens de opbouw installeren wij ook de extra plugin Yoast waarmee je je website nog beter kunt optimaliseren voor zoekmachines.

snelle livegang

Met WordPress kan je project redelijk snel live gaan. Als alles is voorbereid en je weet goed wat je wilt (wat betreft teksten, afbeeldingen, etc.), dan zijn enkele dagen soms al voldoende om je website te realiseren.

open source CMS

WordPress is zoals gezegd een open source CMS. Door de zeer actieve community wordt WordPress elke dag beter. Klein nadeel daarvan is dat je continu op de hoogte moet blijven van veranderingen en dat je noodzakelijke updates moet verwerken in je site. Dit doen wij dan ook voor je, zodat u de focus op uw business kunt houden.

Zijn er ook nadelen aan Wordpress?

Niet zo ‘gratis’

We moeten wel eerlijk zijn: WordPress is niet zo ‘gratis’ als het lijkt. De software (broncode) is voor iedereen dan wel gratis beschikbaar, maar het ‘bouwen en onderhouden’ van een WordPress website brengt zeker wel tijd en dus kosten met zich mee.

Kennisniveau

Om een volwaardige (WordPress) webshop, portal of uitgebreide website te maken en onderhouden vraagt zeker meer kennis dan om ‘even een blog aan te maken’, zoals WordPress ooit is gestart. De keuze aan sjablonen en oplossingen is erg groot en het is moeilijk voor een ‘leek’ om te beoordelen of deze technisch wel goed in elkaar zitten.

Onderhoud

Als gevolg van het aantal updates van zowel WordPress zelf als de plugins, moet je het beheer van een WordPress website zeker niet onderschatten. Het bijwerken van deze onderdelen houdt uw website veilig voor u en uw bezoekers.

WordPress gratis?

Dat WordPress gratis is mag een voordeel genoemd worden. Toch moeten we daar een paar kanttekeningen bij maken. Vaak denken mensen dat een website op basis van WordPress gratis is omdat de broncode gratis beschikbaar is, maar dat is (helaas voor hen) niet het geval.

WordPress is een open source software met een GPL (general public license) wat zoveel wil zeggen als: iedereen mag het downloaden, aanpassen en het vervolgens doorverkopen. Het gebruik is geheel kosteloos, de broncode wordt meegeleverd en je bent verder niet gebonden aan een specifieke leverancier.

wordpress

Kosten waar je rekening mee moet houden:

  • Domeinregistratie en webhosting van je website.
  • Installatie van de software op je server. Dit is eenmalig en is bij ons in de prijs van de website inbegrepen.
  • De software (lees: fundament) is weliswaar gratis beschikbaar, maar daar moet dan er nog wel een website of webshop gebouwd worden. Als je handig bent en veel tijd hebt kun je dat wellicht zelf doen op basis van de vele WordPress templates die er beschikbaar zijn. Heb je geen tijd, of wil je er zeker van zijn dat je website professioneel opgebouwd wordt, dan kom je dus in ons werkgebied.
  • Een belangrijk aspect is de veiligheid en het up-to-date zijn van je website. WordPress en eventuele plugins vereisen regelmatige updates. Dit brengen we onder in ons onderhoud & support abonnement.

WordPress is een zogenaamd Open Source systeem. Er gaat echter een commercieel bedrijf schuil achter WordPress (Automattic.com). De vraag is daarom: zal WordPress altijd gratis blijven?

sbb-erkend-leerbedrijf-sbbSIERonline
Molenstraat 15
7391 AA Twello

0571-769017
info@sieronline.nl
helpdesk@sieronline.nl