Sieronline

Koppelingen met leveranciers

koppelingenHet is goed mogelijk om productfeeds van externe leveranciers te koppelen aan uw webshop. Zogeheten dropshipment functionaliteit heeft als groot voordeel dat je zelf je assortiment en voorraad niet up to date hoeft te houden. Bestellingen kunnen desgewenst (automatisch) worden doorgezet naar de leverancier.

Dropshipment koppeling met o.a. Thimble Toys & Dropshipspecialist

We hebben o.a. de Woocommerce webshop van DEBI Handelsonderneming gekoppeld aan 2 leveranciers, waarbij het volgende gekoppeld is:

  1. Dagelijkse update van de productfeed van beide leveranciers. We importeren alle productgegevens (beeld, tekst, titel, categorieën) en presenteren dit in de website van DEBI.
  2. Elk uur een update van de voorraad van de beide leveranciers. We werken elk uur de voorraad bij van de leveranciers. Doordat de leveranciers meerdere webshops voorzien van hun producten is het belangrijk de voorraad actueel te houden. Het niet bijhouden van de voorraad vergroot de kans dat het product al lang uitverkocht is.
  3. Elke order wordt na controle doorgestuurd naar de leverancier. Een bestelling gaat na een controle automatisch naar de leverancier. In de webshop is te zien wanneer de order verwerkt wordt
  4. Elke order krijgt een terugkoppeling. Zodra de leverancier de order heeft verwerkt krijgt de webshop terugkoppeling inclusief een track & trace nummer wat is opgenomen in de webshop. DEBI kan de order voltooien en terugkoppeling geven dat het artikel verstuurd is.

Orderstatussen

Hiervoor hebben we naast de koppelingen ook de Woocommerce installatie uitgebreid. De statussen van de bestellingen waren niet toereikend, en dus aangevuld met o.a.

  • Order doorsturen naar leverancier
  • Order wordt verwerkt door leverancier
  • Leverancier akkoord
  • Leverancier niet akkoord
  • Order afgehandeld door leverancier

Ook moesten de orders uitgebouwd worden omdat bestellingen gekoppeld moesten worden aan een levarancier. Aanvullend is er de mogelijkheid toegevoegd orders te splitsen: Een bestelling kan namelijk producten bevatten bestemd voor meerdere leveranciers.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

sbb-erkend-leerbedrijf-sbbSIERonline
Molenstraat 15
7391 AA Twello

0571-769017
info@sieronline.nl
helpdesk@sieronline.nl