Sieronline

Inventarisatie producten

productenDe inventarisatie van producten is een belangrijke stap die we voor een offerte aanvraag graag in kaart brengen. Producten kun je namelijk globaal onderverdelen in verschillende types:

  • Eenvoudige producten : De standaard producten binnen een e-commerce oplossing.
  • Gegroepeerde producten : Eenvoudige producten kunnen gegroepeerd worden om zo productbundels te verkopen. Denk aan een geheugenkaartje en fototas bij een fotocamera.
  • Variabele producten : Deze producten kunnen variaties hebben, bijvoorbeeld maat of kleur.

Het is van belang goed in kaart te brengen wat voor soort producten verkocht moeten worden. Producten kunnen onverdeeld worden in categorieën, maar een goede webshop blinkt uit in een uitgebreide mogelijkheid van het filteren van je producten. Dit filteren lukt alleen als we de kenmerken van artikelen op een goede manier inrichten. Denk hierbij aan kenmerken zoals maat of kleur.

Aanvullende onverdelingen

Producten kunnen aanvullende onverdelingen hebben. We hebben bijv. branches en behandeltechnieken toegevoegd als aanvullende dimensie bij producten: Op deze manier konden we hierop aanvullend filteren. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een onverdeling afkomst regio bij de verkoop van flessen wijn.

We bepalen samen hoe ver we hier in willen gaan.

Beschikbare gegevens?

We brengen in kaart hoe de huidige informatie van de producten voor handen is, en hoe we dit structureel kunnen omzetten naar een goede productenlijst voor de webshop. Vaak werken we toe naar een Excel lijst die geïmporteerd kan worden.

Hoeveelheid producten

We bekijken om hoeveel artikelen het gaat: Webshops met een grote hoeveelheid artikelen vergt een solide hostingomgeving om de snelheid te blijven waarborgen. Webshops met 10.000 artikelen zijn geen probleem voor Woocommerce, maar hosting vergt dan wel een belangrijk aandachtspunt.

Koppelingen

Afhankelijk van welke software pakketten gebruikt worden kunnen we oordelen of deze gekoppeld kunnen worden aan de webshop.

Maatwerk producten

Soms zit de tijd of de kosten niet in de hoeveelheid, maar in de unieke opzet van producten. Het is mogelijk uitgebreide productconfigurators in te richten in de webshop : Dit vergt een goede voorbereiding en uitwerking om zo tot een succesvolle webshop te komen.

Lees verder over de betaamogelijkheden »

sbb-erkend-leerbedrijf-sbbSIERonline
Molenstraat 15
7391 AA Twello

0571-769017
info@sieronline.nl
helpdesk@sieronline.nl