Sieronline

SSL Certificaten

sslcertificatenSecure Sockets Layer (SSL) wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden.

Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk. Zo ziet u dit bijvoorbeeld op de inlogpagina van uw bank. Voor een SSL verbinding is een SSL Certificaat noodzakelijk.

SSL biedt vertrouwen

Een SSL Certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en kwaadwillenden dit niet kunnen ‘afluisteren’. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen. Ook het belang van een gerenommeerd merk, dat bekend staat om een gedegen validatie en door grote bedrijven wordt gebruikt, mag niet worden onderschat. Door een bekende naam zullen bezoekers de site sneller vertrouwen.

SSL verbetert uw vindbaarheid in Google

Een SSL certificaat zorgt voor een betere vindbaarheid in Google. Het is één van de aandachtspunten waar Google waarde aan hecht en zorgt ervoor dat een streepje voor heeft ten opzichte van uw concurrenten. Betrouwbare websites zijn een belangrijke graadmeter voor een goede vindbaarheid.

SSL is een wettelijke eis

In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. De wet omschrijft echter niet hoe deze beveiliging moet gebeuren. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert om gebruik te maken van een SSL Certificaat.

De verschillende mogelijkheden

Er zijn twee mogelijkheden t.b.v. SSL Certificaten, namelijk

standaard SSL
(Let's Encrypt)

Gratis*

De verbinding tussen de bezoeker en de webserver wordt versleuteld, maar de versleuteling die gebruikt wordt is niet gekoppeld / gevalideerd aan uw organisatie. Dit is sinds 2017 de meest gebruikte standaard oplossing, omdat deze kostenloos is.

*

Standaard bij elk hosting pakket. Wilt u uw bezoekers meer zekerheid bieden? Ga dan voor een gevalideerd SSL certificaat.

uitgebreide (extended) gevalideerde SSL (EV)

€ 199,00 per jaar*

Bij dit SSL certificaat wordt naast een validatie op de domeinnaam gekeken of het bedrijf correct bij de Kamer van Koophandel is geregistreerd. Ook wordt u telefonisch contact met u opgenomen. Websites met dit SSL-certificaat stralen extra vertrouwen uit.

Dit uitgebreide certificaat is de beste keuze voor online diensten, webshops en grote organisaties. Een grote groene balk met de bedrijfsnaam wordt zichtbaar voor de domeinnaam in de adresbalk van de browser.

*

Kosten zijn per domeinnaam. Multidomein oplossingen op aanvraag.

Verlies ik niet veel snelheid met een SSL-certificaat?

Laten we er niet om heen draaien. Doordat er een “handshake” plaats moet vinden tussen client en server om de geldigheid van het certificaat te controleren, verlies je in sommige situaties een aantal honderd milliseconden snelheid maar in veruit de meeste gevallen minder. Maar wanneer je bijvoorbeeld thuis komt na een dag hard werken, moet je ook eerst je sleutel in het slot steken om deze vervolgens open te draaien voordat je jouw woning kunt betreden. Dit kost je een paar seconden, maar wel vermindert dit de kans op inbrekers aanzienlijk!

 

Het gebruik van SSL kan niet gecombineerd worden met ons CDN

Een CDN (Content Delivery Network) zorgt op een http:// website voor snellere levering van fotomateriaal doordat dit op een ander adres staat. Dit werkt niet meer met een SSL verbinding.

Je kunt CDN niet gebruiken in combintatie met een SSL certificaat. De reden is dat het SSL certificaat controleert of de domeinnaam overeen komt met wat er in het certificaat staat. Bij het CDN is dat niet het geval; gevolg is dat het certificaat niet als geldig wordt erkend en de data niet wordt ingeladen. Omdat we echter de SPDY techniek gebruiken bij SSL, is het CDN overbodig geworden. De browser gaat hierdoor namelijk alle statische assets als een stream binnenhalen, daarmee is het voordeel van een tweede hostname niet langer van toepassing.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

sbb-erkend-leerbedrijf-sbbSIERonline
Molenstraat 15
7391 AA Twello

0571-769017
info@sieronline.nl
helpdesk@sieronline.nl